Tannlege Oslo / Temaer / Puss av tenner

Puss av tenner

Jordan leverer gode tannbørster

Jordan leverer gode og stilige
tannbørster. Design: Lars Hjelle.
I 1985 mottok Jordan tannbørste
T-14 (over) Merket for God Design.

Puss tennene regelmessig. De fleste vet at dette er første bud for å unngå hull i tennene. Det er også viktig hvordan du pusser og hva slags "verktøy" du benytter i munnen.

Puss tennene regelmessig med en god tannbørste. På tannlege Oslo finner du egne temasider om tannbørster, tanntråd, fluortabletter m.m. Det er viktig å ikke pusse for hardt. Da kan du skade tannkjøttet. Rådfør deg gjerne også med tannlegen om hva som er passe stivhet på busten for tannbørsten du skal bruke.

Hvordan skal jeg pusse?

Hvordan skal jeg pusse tennene er det mange som spør seg. Hva gir best resultat? Vi anbefaler at du pusser tennene med små bevegelser frem og tilbake over et lite område. Det sies i sangen "og tennene de pusser vi jo en etter en..". Dette er faktisk akkurat den tanken du kan ha i bakhodet når du pusser tennene dine. Ved å bevege tannbørsten med små bevegelser innenfor et lite område oppnår du best resultat. Du oppnår at tannbørsten kommer bedre til mellom tennene enn om du drar tannbørsten fort over hele raden av tennene. Da er det lett at du pusser bare den delen av tannen som "stikker mest ut". Du har kanskje forsøkt å dra en malerkost over en ujevn vegg for å male den. Da opplever du at hvis du drar kosten fort over blir det mange steder kosten ikke kommer til og malingen dekker ikke skikkelig. Dagens tips: Ta det rolig når du pusser! Elektrisk tannbørste som du holder ganske rolig i et lite områder gjør også en god tannpussejobb.