Tannlege Oslo / Temaer

Temaer

På temasidene finner du nyttig kunnskap for deg som er interessert i tannpleie og tannhelse.

Verdien av å holde tennene vedlike skal ikke undervurderes! Bruk tannbørsten regelmessig. Tanntråd er også nyttig. På disse temasidene på Tannlege Oslo (tannlegeioslo.no) finner du nyttig informasjon om stell og vedlikehold av tennene dine.

Puss av tenner

Puss tennene regelmessig. De fleste vet at dette er første bud for å unngå hull i tennene. Det er også viktig hvordan du pusser og hva slags "verktøy" du benytter i munnen.

Bruk av tanntråd

Det samler seg lett matrester mellom tennene. Bruk tanntråd regelmessig for å unngå bakterieansamling mellom tennene.

Tannbleking

Har du tenner som er misfargede? Tannbleking kan være løsningen. Vi forteller deg litt mer om tannbleking i denne artikkelen.

Tannlegeskrekk

En del er plaget av tannlegeskrekk. Tannlegeskrekk kan ha sin bakgrunn i en traumatisk opplevelse med tannlegebesøk tidligere i livet, og følelsen kan ofte være irrasjonell. Likefremt er tannlegeskrekk noe enhver tannlege bør ta på alvor. Les mer i denne artikkelen.

Når ble tannlege legalisert i Norge?

En tannlegepraksis har ikke til alle tider vært legalisert i Norge. Vil du vite når det ble legalt å drive tannlegepraksis i Norge? Les mer her..

Tenner hos barn

Antall tenner hos barn og voksne er forskjellig. Les her om tenner hos barn.

Hva er tannsten?

Hva er tannsten og hvorfor fjerner tannlegen tannsten for deg? Dette er spørsmål det Wikipedia-artikkelen om tannstein gir gode svar på.

Snorking

Snorking kan være et stort problem for mange, så hva kan du gjøre for å unngå snorking? Det finnes flere muligheter. Tannlegen anbefalte SnorBan om man vil ha en rimelig løsning, basert på en pasients positive tilbakemelding. Det finnes også en rekke produkter som tannlegen kan tilpasse for deg. Fordelen med SnorBan er at du kan tilpasse den selv. Vi her hos Tannlege i Oslo vil teste SnorBan og komme tilbake med en egen vurdering.