Tannlege Oslo / Temaer / Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk kan
overkommes!

En del er plaget av tannlegeskrekk. Tannlegeskrekk kan ha sin bakgrunn i en traumatisk opplevelse med tannlegebesøk tidligere i livet, og følelsen kan ofte være irrasjonell. Likefremt er tannlegeskrekk noe enhver tannlege bør ta på alvor. Les mer i denne artikkelen.

For å bli kvitt tannlegeskrekk er det verdifullt å snakke med tannlegen din om det når du bestiller time. Dersom du ikke gjør tannlegen oppmerksom på kan du heller ikke regne med at tannlegen tar de spesielle hensyn som du ville hatt nytte av for å overkomme skrekken. Utsetter du tannlegebesøket fordi du har tannlegeskrekk, kan det hende tannlegen må behandle flere hull i tennene dine og derved forsterke følelsen av ubehag ved å gå til tannlegen.

Tannlegeskrekk: Behandle tennene dine pent!

Ved å behandle tennene dine godt gjennom regelmessig tannpuss, bruk av tanntråd og fluortabletter, kan du regne med at besøket hos tannlegen inneholder få handlinger fra tannlegen som gir deg ubehag.

Snakk med venner om tannlegeskrekken

Snakk med venner du føler deg trygg på. De går kanskje selv til en tannlege som de kan anbefale for sin empatiske adferd. Når du har bestemt deg for å gå til en tannlege som en av dine bekjente kjenner, bruker og har tillit til, kan dere eventuelt gå sammen dit ved første behandling du får. Det er ikke flaut å ha tannlegeskrekk!

Snakk med familiemedlemmer om tannlegeskrekk

Har du en bror eller søster, mor eller far som kan støtte deg, kan dette også være fint. Det samme gjelder her: Ikke vær flau over problemet og snakk med noen. Du er ikke alene! Problemet er svært vanlig. Både store og små kan føle ubehag ved å skulle gå til tannlegen. Tannlegen er imidlertid til for å hjelpe deg med å løse et problem du har, nemlig hull i tennene. Oftest er det ikke heller noe problem. Du har ikke hull i tennene! Da blir tannlegens oppgave mer å rense tennene for tannsten, gi råd og veiledning og fortelle deg at måten du behandler tennene dine på er tilfredsstillende.

Lykke til! Det går bra!

Kommentarer

Logg inn for å kommentere.